marți, 4 decembrie 2012

Tulburările sexuale

     Tulburări de identitate sexuală

      În conformitate cu dicționarele de specialitate, tulburările de identitate sexuală apar ca o neconcordanță sau nepotrivire între sexul atribuit și identitatea sexuală a persoanei respective.
Prin identitate sexuală se înțelege sentimentul de a ști cărui sex aparții sau conștiinta faptului că ești băiat sau fată. În același timp, identitatea sexuală constă în experiența privată a rolului sexului, care este expresia identității sexuale în conformitate cu opinia societății. Rolul poate fi definit ca reprezentând tot ceea ce face și ceea ce spune cineva spre a indica celorlalți faptul că este băiat sau fată... dorința de a fi celălalt sex.
       
      Transexualii - sunt bărbați sau femei care nu se identifică cu anatomia lor externă, adică se simt de sex opus. Se supun adesea unor tratamente hormonale și complicate operații de schimbare de sex. Majoritatea relatează  de mici că se simt disprețuiți și respinși de ceilalți copii și că au adesea sentimentul că sunt „prinși în capcană” în propriul lor corp 

Parafilii

     Un comporament este parafilic, dacă individul are nevoie, pentru a se excita, în mod obsesiv și recurent de:
- obiecte sau părți ale unei ființe umane
- persoane care nu au consimțit realizarea actului sexual
- comportamente care provoacă suferință, umilință partenerului sau propriei persoane

exemple de parafilii:
Fetișismul - este parafilia cea mai puțin deranjantă, pentru că nu încalcă libertatea sau drepturile altora. Fetișistul are nevoie de anumite obiecte pentru a se excita, cum ar fi: lenjerie intima, pantofi cu toc, mănuși, etc...
Sadismul și masochismul - sunt comportamente prin care individul iși produce singur durere (lovituri, arsuri, tăieri) sau aplic acest comportament partenerului, umilindu-l și maltratându-l.
Zoofilia - este un tip de parafilie des întâlnit în zonele rurale și constă în practici sexuale cu animale.
Necrofilia - Este o tulburare mai rar întâlnită, în care individul abuzează sexual de un corp lipsit de viață.
Saliromania - Această parafilie se caracterizează prin necesitatea de a atenta la corpul sau hainele unei femei, murdărindu-le sau tăindu-le.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sponsori