luni, 19 noiembrie 2012

Sexualitatea...

De la flirt la raport sexual...

Statistic, pentru cele două sexe, spre 13-14 ani au cel mai des loc primele experiențe și primele săruturi. Primele îmbrățișări și flirturi urmeaza cam la un an. Sunt cel mai des pline de inocență, deoarece tinerii nu sunt pregătiți să meargă mai departe, însa aceste flirturi, mai mult sau mai puțin serioase, vor fi esențialul activității sexuale. În general, primele raporturi sexuale au loc la trei ani și jumătate după primele sărutări.

Cifre??!!  

4 fete din 10 și 1 băiat din 3 aleg propria casă, pentru primul raport sexual, iar 26 % dintre fete au vorbit despre acest eveniment  cu părinții lor, față de 16% dintre băieți, în 90% din cazuri concluzia fiind ca părinții ”au reacționat bine”  :)

Ce sunt zonele erogene?

Zonele erogene sunt părți ale corpului foarte sensibile la excitația sexuală. În general sunt zone mai bine irigate cu capilare sangvine și terminații nervoase, iar dintre acestea, zona genitală ocupă un loc privilegiat. Zonele erogene ale băieților suntt în principal penisul și scrotul, iar al fetelor sunt labiile mici, clitorisul și intrarea în vagin. Există și alte zone, care sunt comune ambelor sexe, cum ar fi sânii, fesele, lobii urechii, gâtul,spatele, toate acestea putand insa varia de la o persoana la alta.

Autoerotismul

Este modul de a-ți provoca plăcere sexuală, mângâindu-ți zonele genitale și corpul. Autoerotismul sau masturbarea apare în copilărie, ocazional, când copilul observă că mângâierea zonelor genitale îi provoacă plăcere. Acest obicei revine si chiar devine o obișnuință, la începutul adolescenței, când hormonii sexuali ”se trezesc”, masturbarea devenind un mod de a experimenta și de a explora propriul corp. Conform studiilor, băieții încep să se masturbeze mai devreme decât fetele, acestea începând sa o facă cel mai adesea când deja au un partener și au fantezii cu el.
Nu trebuie să te simți vinovat sau vinovată că te masturbezi, pentru că nu îți pui în pericol sănătatea, în plus pentru unele femei aceasta fiind singura cale de a atinge orgasmul. Nu trebuie nici să-ți însușești această practică în mod obligatoriu, dacă nu vrei să o experimentezi din motive legate de morala sau religiata, dar dacă este necesar să știi că sexualitatea este ceva personal, intim care admite multe variațiuni. 

Coitul

Cuvântul coit se referă la intrarea penisului în vagin. Pentru ca penetrarea să se realizeze în mod satisfăcător, atât bărbatul, cât și femeia trebuie să atingă o fază de excitație suficient de mare pentru ca penisul să fie destul de rigid, iar femeia să aibă vaginul bine lubrifiat. Jocurile sexuale - mângâieri, săruturi, stimularea zonelor erogene - facilitează excitația și penetrarea.
Aceasta este o descriere tehnică ți fizică, dar pentru ca actul să fie pe deplin plăcut, trebuie să se producă și o fuziune emoțională, care să deschidă calea pentru apropierea fizică.

Ce înseamnă să fii virgin?

 Din fericire, în societatea actuală, ideea de virginitatea păstrată până în noaptea nunții a dispărut, iar adulții acceptă ca fiii lor -atât fete cât și băieți- să aibă experiențe sexuale înainte de căsătorie și să trăiască în cuplu, deși sunt încă îngrijorați dacă tinerii știu să ia măsurile necesare pentru a evita bolile sau sarcinile nedorite.
Pierderea virginității depinde de gradul de maturitate psihologică și emoțională a adolescentului, ea putând avea loc de multe ori prea devreme. Consecințele grabei, pot fi nefaste: sentimente de vinovăție, stimă de sine scăzută, frică, dezgust și respingere față de relații sexuale ulterioare. 

Virginitatea pentru băieți:
În principiu, se zice că pierderea virginității înseamnă ruperea aței odata cu prima penetrare. Dar ața se poate rupe și la masturbare sau în timpul unei erecții matinale, nocturne mai puternice, în funcție de cât este de subțire. Uneori însa, ața nu se rupe de la primul contact: de exemplu când se folosește prezervativul, când lubrifierea vaginului și a penisului este abundentă, când nu există o diferență mare de dimensiuni între orificiul vaginului și circumferința penisului. Mai mult, există băieți la care ața nu se va rupe niciodată pentru că țesutul frâului este mai elastic decât la alții și se poate întinde. Un băiat care a avut contact sexual poate considera că și-a pierdut virginitatea chiar dacă frâul prepuțului este intact sau doar parțial rupt. Deci dacă credeti că trebuie să evitați prezervativul ca să vă dezvirginați aflați că NU e așa!!! De ce? Pentru că pierderea virginității înseamnă mai degrabă să ai primul contact sexual decât să ți se rupă ața.

Virginitatea pentru fete:
Pierderea virginității pentru fete, înseamnă în principiu, ruperea himenului, în urma unui act sexual cu penetrare vaginală. Având în vedere însă, că multe dintre tinere aleg să întrețină relații sexuale orale sau anale, păstrându-și astfel himenul intact, termenul de virginitatea își schimbă sensul, virginitatea fiind o stare atât fizică dar și psihică. Deci, NU himenul dă statutul de virgină, ci abținerea de la orice fel de acțiuni sexuale cu partener. În comparație cu băieții, primul act sexual cu penetrare vaginală, implică mai multă durere pentru fete. Himenul, membrana care înconjoară intrarea vaginului este rupt în timpul primului act sexual cauzând astfel o stare de disconfort, o mică durere și chiar sângerări. Există însă și cazuri în care himenul rămâne intact -himen elastic- chiar și după ce fata a avut mai multe raporturi sexuale.


     


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sponsori